Чебуреки – це страва грецької та кримськотатарської кухонь. Традиційне блюдо готується з тонкого тіста і фаршу з баранини. Українці з задоволенням перейняли досвід народів, що живуть пліч-о-пліч і навіть придумали варіації чебуреків. Як же приготувати смачні і соковиті чебуреки?

Інгредієнти

Для створення цієї страви знадобиться:

  • фарш м'ясний – 500 грам;
  • яйце – 1 штука;
  • кефір – 1 склянка;
  • борошно – по консистенції тесту;
  • сіль, спеції – за смаком.

Для начинки можна взяти, як баранину, так і свинину. Для любителів дієтичних страв підійде ніжна курятина.

Спосіб приготування

В першу чергу замішується тісто. Кефір яйце і сіль перемішати в мисці. До цієї суміші поступово додавати борошно і вимішувати. Тісто повинне вийти м'яким і податливим, але не прилипати до поверхонь і рук. Густий клубок тесту викладається на стіл, де його можна ще раз помісити. Далі тісто залишає на 20 хвилин подихати.

Тепер можна приступати до приготування начинки. М'ясо потрібно подрібнити у фарш, а потім туди додати подрібнену цибульну масу. Начинка для чебуреків повинна бути рідкуватий, тому м'ясо і цибулю додається вода або м'ясний бульйон.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Після цього тісто розкочується на столі на тонкий лист, з якого блюдцем потрібно вирізати круги. У ці кола столовою ложкою начинку. Кожен чебурек щільно залепляется по краях.

Отримані чебуреки смажаться в розігрітому маслі на сковороді. Їх відразу не викладають на тарілку, а підсушують на серветці. Так надлишки масла стечуть і чебурек охолоне до комфортної температури.

Нагадаємо, Знай писав, що існує швидкий і простий рецепт приготування ароматних чебуреків.

Знай розповідав, як приготувати янтик і чебуреки - перлини кримськотатарської кухні.

Нещодавно Знай передавав, як створити картопляний пиріг на сковороді.