У Тернополі вчені розробили шолом проти вірусів. Робота над захисним елементом для медиків велися в Тернопільському медичному університеті. Їх розробка здатна захистити від токсичних речовин, вірусів і бактерій. Про розробку розповів доцент медуніверситету Андрій Ковальчук кореспондентам Суспільного.

Автор ідеї розповів, що шолом являє собою повністю автономний пристрій. У нього є акумуляторна батарея, яка створена для того, щоб подавати повітря в шолом протягом 24 годин. Пневмошолом можна зняти і одягнути без сторонньої допомоги. Передня частина пристрою – з міцного і легкого пластику, а ззаду – тканина, яка не пропускає повітря.

Ковальчук розповів, що вдалося розробити невелику турбіну, яка працює від пауэрбанка для підзарядки смартфона. Турбіна подає повітря в шолом. Під час подачі повітря проходить через спеціальний бакетерескопичный фільтр. Всередині шолома є додатковий фільтр, який затримує шкідливі частинки з повітря – бактерії, віруси, органічні та неорганічні сполуки.

Пневмошолом для медиків Фото: скріншот

Андрій Ковальчук розповів, що шолом створював для того, щоб захистити лікарів від коронавіруса. Медики, які одягнуть такі шоломи під час роботи з інфікованими пацієнтами або з їх біоматеріалом повністю захищені від зараження.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Лаборант Олег Ковальчук винахід випробував на собі. Він провів у шоломі 5 годин поспіль. Чоловік зазначив, що шолом не запотіває, дихання в ньому нормальне. Також він зазначив, що працювати в такому захисному шоломі комфортно.

Співавтор винаходу Іван Кліщ розповів, що серійне виробництво шолома може початися не раніше, ніж через півроку. До цього потрібно провести більш великі дослідження, які підтвердять ефективність шолома.

На всі види робіт по дослідженню шолома необхідні 3 мільйони гривень, які університет вже попросив у національного фонду досліджень. Після досліджень винахід отримає сертифікат і тільки тоді можна буде шукати виробника.

Пневмошолом, який розробили тернопільські вчені, не має аналогів, тому його запатентуют, щоб убезпечити від копіювання. Винахід має 90% шансів отримати сертифікат і патент, так як шолом економічний, легкий, ергономічний. Є схожі закордонні моделі, але вони складніше у використанні і технічно складніше.

У Тернополі науковці створили шолом, що захищає від бактерій і вірусів

Науковці Тернопільського національного медичного університету iм. I.Я. Горбачевського створили портативний пневмошолом. Випробували його на собі. Кажуть, що унікальна розробка повністю захищає від бактерій і вірусів. Докладніше - у відео Суспільне Тернопіль

Geplaatst door Суспільне Новини op Zaterdag 25 juli 2020

Нагадаємо, Знай писав, що тести на коронавірус дають збій, пацієнти із захворюванням не виявляються.

Знай повідомляв, що китайський вірус відправив футбольний клуб на лікарняні ліжка всім складом.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові в смерті пацієнта з коронавірусом звинувачують медиків.