У Тернополі помер ліквідатор катастрофи на Чорнобильській атомній станції і ветеран пожежної охорони Ганіч Олександр Миколайович. Про це повідомляє Липа.

Олександр Ганич в період з 22 червня по 22 липня 1986 року брав безпосередню участь у гасінні пожежі на котрий вибухнув блоці ЧАЕС. Він працював у званні старшого лейтенанта внутрішньої служби і на посаді помічника штабу пожежогасіння. Також Олександр Ганич виконував обов'язки командира взводу водоподачі у складі Тернопільського батальйону відділу пожежної охорони.

Ганіч Олександр Миколайович

Варто нагадати, що у квітні 2020 року Україна відзначила 34-ту річницю катастрофи на Чорнобильській атомній станції. Ця аварія стала однією з найстрашніших в нашій країні і на території Європи. 26 квітня українці згадують жертв – ліквідаторів, що загинули у перші дні катастрофи, коли всю небезпеку ситуації приховували або недооцінювали влади СРСР. Президент Володимир Зеленський у числі інших політиків вшанував пам'ять ліквідаторів.

Знай повідомляв, що нещодавно на екранах показали серіал «Чорнобиль», в якому одна з ролей стала приводом для суперечок і скандалів. У серіалі екранізували історію однієї родини. Глава сім'ї ліквідатор Василь Ігнатенко загинув від променевої хвороби під час гасіння пожежі. Його дружина Людмила була тоді вагітна. Коли Василь помирав у лікарні, вона проводила поруч з ним весь свій час, незважаючи на небезпеку. В результаті жінка втратила дитину. Однак злі язики звинуватили її у вбивстві дитини, а після серіалу журналісти стали нахабно вриватися в її квартиру в Києві, щоб взяти інтерв'ю.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що зараз у зоні відчуження життя б'є ключем незважаючи на радіацію.