У Тернополі запропонували прибрати пам'ятник російському поетові Олександру Пушкіну. Таку петицію склали жителі міста. Це вже не перша спроба ліквідувати пам'ятник.

В Єдиній системі місцевий петицій з'явилася вимога жителів Тернополя до влади прибрати пам'ятник імперському поета і письменника Олександру Пушкіну. У тексті тернополяни відзначили, що цей чоловік ніколи не бував у Тернополі і ніколи не писав про місто. Також Пушкіна звинуватили в підтримці імперіалістичної політики Кремля і лише створював міфи про українців.

Петиція з вимогою прибрати Пушкіна з Тернополя Фото: скріншот

На думку авторів петиції, Пушкін вважав українців нижчою ступінню розвитку суспільства. Він також вважав, що Україна повинна бути частиною Росії.

Далі в тексті петиції йдеться, що логічно було прибрати пам'ятник російському поету і на його місці встановити пам'ятник українському діячеві культури. Пам'ятник тернополяни запропонували перенести в музей.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Щоб петицію розглянули в міськраді, необхідно, щоб вона набрала 300 голосів. На даний момент вимога набрало лише 16 голосів.

Варто нагадати, що Знай розповідав, з чим Олександр Пушкін і інші російські поети і письменники любили пити чай. Виявилося, що вони були ласунами. Пушкін, наприклад обожнював варення з аґрусу. Його готувала його няня Аріна Родіонівна за особливим рецептом. Тургенєв ж любив варення з луговий полуниці, яке йому готувала його дружина.

Знай розповідав, що львівський ліцей вирішив виділитися на тлі інших навчальних закладів і набрав першокласників у російські класи.

Нещодавно Знай передавав, що глава РПЦ Кирило Гундяєв нагадав про смирення і скоромности віруючим, але забув про власних яхтах і особняках.