На Тернопільщині правоохоронці виявили банду, яка змушувала людей з інвалідністю займатися випрошуванням милостині. Організаторами виявилися уродженці Закарпаття. Вони шукали людей з явними ознаками інвалідності та змушували їх просити гроші на вулицях міст. Головною метою такого «бізнесу» було власне збагачення учасників групи.

Про це йдеться в повідомленні відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми. Поліцейські вийшли на слід групи зловмисників. Під час розслідування вдалося встановити, що людей змушували просити милостиню чотири людини. Всі організатори виявилися вихідцями з Берегова Закарпатської області. Вони також займалися переміщенням жертв до місць випрошування грошей, забезпечували проживання та харчування. Їх жертви просили гроші не тільки в Тернополі, але й в інших містах України.

За первісною інформації банда завербувала 13 осіб. Весь свій «дохід» вони щодня віддавали організаторам. За підрахунками правоохоронців дохід від жебраків група організаторів ділила між собою. Розмір доходів був значним. За день зловмисники могли заробити 3-6 тисяч гривень. Поліцейські змогли задокументувати факт передачі грошей жебраками організаторам «бізнесу».

Обшуки, які проводилися одночасно в Тернополі та Чернівцях дозволили правоохоронцям отримати і інші докази організації незаконного бізнесу. Правоохоронці відкрили справу і затримали зловмисників у відповідності з нормами статті 208 КПК.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще