У Тернополі відмовилися дотримуватися обмеження, які прописані для червоної зони карантину. Про це заявив мер міста Сергій Надал. Зокрема, з обмеженнями не погодилися депутати міськради.

Депутати висловили незгоду з постановою Кабінету міністрів України і навіть висловилися проти віднесення міста в червону зону карантину у зв'язку з поширенням коронавіруса. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив мер Тернополя Сергій Надал за підсумками позачергової сесії міськради, яка відбулася у понеділок, 3 серпня.

Надал написав, що депутати міськради категорично не згодні з віднесенням Тернополя в червону зону карантину і з вимогою припинити рух громадського транспорту, які повинні бути введені урядом з 1 серпня.

Перед цим Тернопільська міськрада відмовилася посилювати карантинні заходи у зв'язку з попаданням міста в червону зону. Депутати заявили, що підстав для такого рішення уряду немає і вони незрозумілі.

Пост Сергія Надала Фото: скріншот

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Варто нагадати, Знай писав про рішення тернопільських депутатів про продовження роботи транспорту та інших установ і закладів у звичному режимі незважаючи на прийняті урядом рішення. Місцева влада на відміну від уряду і Міністерства охорони здоров'я не бачать причин для закриття громадського транспорту та розважальних закладів. У Тернополі заявили, що у них показники щодо захворюваності коронавірусом в межах, встановлених МОЗ і навіть проглядається тенденція до зниження.

Знай повідомляв, що Ляшко розповів, чому Київ опинився в зеленій зоні. Як виявилося, в столиці протягом останніх п'яти днів показники не перевищували встановлені Кабміном. Такі питання поставили журналісти під час брифінгу Ляшко, хоча Київ стає лідером по поширенню інфекції і за показниками наближається до Львову.

Нещодавно Знай передавав, що в Івано-Франківській області в червону зону увійшли лише кілька районів регіону. Є райони, які стали жовтими та помаранчевими зонами.