У Тернополі продовжують відмовлятися виконувати жорсткі карантинні норми після того, як місто потрапило в червону зону. Депутати Тернопільської міської ради прийняли рішення не вводити обмежувальні заходи карантину. Всі навчальні заклади і розважальні заклади, магазини і громадський транспорт продовжать роботу у звичному режимі.

Таке рішення було прийнято після того, як стало відомо, що Тернопіль потрапив в червону зону за розрахунками комісії з ТЕБ та НС. У зв'язку з цим в місті має бути припинено рух поїздів і громадського транспорту, робота навчальних та розважальних закладів та установ, ресторанів та іншої інфраструктури. Такий стан справ викликав обурення місцевої влади міста. Мер Сергій Надал відмовився вводити обмеження.

ТЕРНОПІЛЬ НІХТО НЕ ЗМУСИТЬ ЖИТИ У ЖОДНІЙ ЗОНІ!

ТЕРНОПІЛЬ НІХТО НЕ ЗМУСИТЬ ЖИТИ У ЖОДНІЙ ЗОНІ! 🔷 Вдумайтесь, тернополяни повертаються додому з інших міст і не знають, чи зможуть вийти на станції «Тернопіль». Вони з маленькими дітьми, повертаються з відпочинку чи їдуть до своїх стареньких батьків. Що їм робити? Доки у Києві працюють «велюрові ресторани», у Тернополі «Укрзалізниця» заборонила зупинятися поїздам. 🔷 Я звертаюся до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації! Я вимагаю не зупиняти міжміське автобусне сполучення з Тернополем та відмінити заборону зупинки на залізничній станції!

Geplaatst door Сергій Надал op Zondag 2 augustus 2020

Він заявив, що Тернопіль не піде на карантин, поки в Києві працюють ресторани депутатів під час жорсткого карантину.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

При цьому цифри говорять про те, що місто відповідає всім показникам зеленої зони, а епідситуація є контрольованою. Таке повідомлення зробив начальник відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення Василь Даньчак. У Тернополі зареєстровано 835 заражених, які проходять лікування у лікарнях або амбулаторно. В останні дні спостерігається зниження кількості заражених. Цей показник значно менше, ніж показники зараженості в Києві, Львові та Рівному. Також і за іншими показниками – лікарняного ліжка зайняті на 39% замість 78% допустимих, показник смертності також нижче встановлених МОЗ.

Мерія Тернополя заявила, що буде захищати усіх тернополян, яким поліція випише протокол і штраф за порушення карантину. Це стосується і підприємців. Однак у мерії попередили, що потрібно дотримуватися правил, які були встановлені раніше – наявність масок, антисептиків і дотримуватися соціальної дистанції.

Нагадаємо, Знай писав, що тернополяни обурилися жорсткими заходами карантину.

Знай повідомляв, що в Луцьку і Тернополі влада відмовилася дотримуватися жорсткий карантин.

Нещодавно Знай передавав, що в Тернополі Госпродспоживслужба перевірила ресторани та перукарські.