У Тернопільській області померла жінка, яка пройшла всі жахи сталінських таборів. Серце Анни Степанівни Алексів зупинилося на 92 році життя. Про це пише "Віче Бережанське" у Facebook.

Ганна Степанівна за своє життя довгі роки провела в таборах і значилася, як політв'язень. Вона була членом ОУН-УПА. РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ СОЮЗУ політв'язнів І РЕПРЕСОВАНИХ України висловила співчуття рідним померлої жінки. У повідомленні йдеться, що пам'ять про незломленого патріота України буде вічною.

Варто нагадати, що на Тернопільщині помер ще один воїн, який боровся з радянською окупацією України. У Тернопільській області в селі Йосипівка помер учасник ОУН-УПА Чоловський Михайло Іванович. Його серце зупинилося в досить похилому віці. Чоловік брав безпосередню участь у боротьбі за незалежність України, а також був в'язнем сталінських таборів.

Також Знай повідомляв, що у Львові з життя пішов ветеран УПА голова Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби Олесь Гуменюк. За своє довге життя ця людина боровся за незалежність і державність України, а потім побачив нелюдські тортури в сталінських таборах. Провів 15 років у таборах в Норильську, брав участь у знаменитому повстанні в цьому таборі, а вже за Незалежності України - нарешті дочекався визнання своїх заслуг і був нагороджений численними нагородами.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі помер ветеран української журналістики. Чоловік помер на 91 році життя.