Заробітчани розповіли, в яких умовах там працюють українці. Кричуща ситуація вигідна всім, крім наших співгромадян. Подружня пара Василь і Тетяна поїхали на заробітки до Польщі. Вони знайшли роботу через фірму-посередника. Як сказали подружжя, вони їхали на заробітки, а потрапили в рабство.

Василь і Тетяна почали свою розповідь з того, що їх привезли в польське містечко Червінськ-над-Віслою. Власники ферми відразу ж зібрали паспорти і заявили, що будуть оформляти якісь документи. Повернути паспорти вдалося тільки через два тижні.

Умови проживання були жахливими-барак зі шторами замість стін. З зручностей були дерев'яні туалети і душові на вулиці. Вирватися з таких заробітків і отримати належні гроші їм допомогла ПРОФСПІЛКА українських трудових мігрантів. Власникам ферми сказали, що історія вийде за межі ферми, а в поліцію і суд потраплять заяви постраждалих. Після цього вони погодилися віддати гроші і відпустити працівників.

"Зараз пішла така хвиля: масово намагаються відібрати паспорти. Поляки це порушують, влада це знає. Але, знаєте, цей стан речей - він всім вигідний. Я маю на увазі, влада взагалі, тому що вони отримують безправних робітників, їм піднімають ВВП. І підприємцям вигідна дешева робоча сила. Тим більше, ви бачите, вони нікуди не можуть дітися, поїхати. Така ситуація вигідна всім, крім простих українців, простих людей, які там працюють», - зазначив голова профспілки «Український мігрант / Трудова Солідарність» Віталій Махінько.

Нагадавши, Знай писав, що заробітчанка розповіла, як втратила сім'ю, поки орала в Італії.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також Знай повідомляв, що українка подалася на заробітки, але від неї відреклася вся сім'я.

Нещодавно Знай передавав, що в Італії Українка вбила роботодавця-співмешканця.