У неділю 16 серпня під Гомелем (Білорусь) у селищі Костюківка попрощалися з другим загиблим під час протестів у цій країні. Молодий чоловік Олександр Вихор йшов до своєї дівчини, коли його затримали люди у формі. 11 серпня молодий чоловік помер у лікарні. Про це пише Tut.by.

На похорон прийшли сотні людей з квітами і вінками. На похорон Олександра приїхав і Сергій Шоман, який бачив молодика під час затримання, в суді і в автозаку 9 серпня.

Сергій розповів, що бачив, що Олександру ставало все гірше зі здоров'ям. Він пітнів і нервував, кілька разів звертався за допомогою до конвоїрів або поліцейських, просив викликати лікаря, дзвонив мамі і татові, а потім йому в обличчя бризнули перцевим газом і залишили одного в автозаку. Сергій також зазначив, що правоохоронці з'ясовували, що робити з молодою людиною і один з них сказав, щоб його залишили помирати.

"Він був у жахливому стресі, спітнів, хвилювався, весь час звертався за медичною допомогою, на нього ніхто не звертав уваги. Коли нас доставили з суду в СІЗО, він був дуже хворий, знову звернувся за допомогою, подзвонив мамі і татові. Потім поліція, або хто вони такі, конвой або Охорона, забризкала його перцевим балончиком. Нас вивели, він залишився в автозаку один. Я тільки чув, як вони запитували: "що з цим робити?", а їм сказали: "нехай помре",- цитує Шоман "Радіо Свобода".

Мати молодої людини розповіла журналістам Радіо Свобода, що її син не брав участі в акціях протесту і був в автозаку.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Їхав у неділю на зустріч з дівчиною. Його спіймали десь в центрі, коли він пересідав в інший транспорт. Він написав мені, що його спіймали. І це все. Я шукала його всі ці дні. Мені не давали інформації про нього. Сьогодні мені нарешті сказали, що Саша - в морзі",- каже жінка.

Жінка розповіла, що у її сина були проблеми з серцем, а коли йому стало погано, то він просив про допомогу. Поліція подумала, що він не адекватний і викликали швидку, яка відвезла в психіатричну лікарню. Там лікарі вже зрозуміли, що це не їхній профіль, спробували врятувати його, не вийшло. Відправили в іншу лікарню, але там медики лише зафіксували клінічну смерть, а реанімація не допомогла. Мама Олександра розповіла, що вона шукала сина всі ці дні. Їй не давали ніякої інформації, де він.

"Мені відмовилися його показати. Я думаю, що його могли жорстоко побити. Я прошу людей, які були з ним в автозаку, коли вони вийдуть звідти-нехай розкажуть мені правду! Що там сталося з Сашею. Я просто хочу, щоб люди знали, що ця Мерзенна влада вбила мого сина",- сказала мати.

У висновку про смерть хлопця написали» причина встановлюється", а тіло так і не показали в морзі. Мама Олександра вважає, що його могли сильно побити. Сім'я загиблого молодого чоловіка має намір судитися з правоохоронцями. Вони вимагають провести розслідування, так як вважають, що їх син і брат помер від проблем серця і не наданої вчасно допомоги.

Нагадавши, Знай писав, що в Білорусі Спостерігачам і членам комісій на виборах закидають адміністративні правопорушення.

Також Знай повідомляв, що Україна вперше в історії відкликала посла з Білорусі.

Нещодавно Знай передавав, що звільнені з катівень білоруси розповіли про тортури і побиття.