Житель Тернопільської області створив незвичайний музей музичних інструментів. У його колекції налічується близько 200 інструментів і на кожному з них можна зіграти будь-якому бажаючому. Це єдиний інтерактивний музей музичних інструментів на Тернопільщині, пише Суспільне.Тернопіль.

Побачити колекцію і пограти на експонатах можна в селі Ішків Козівського району. У колекції є такі інструменти, як клавесин, арфа, тампура. Власник музею Петро Катола розповів, що тампура – це індійський інструмент, який вважається священним в цій країні. Він входить в список з 8 інструментів, які повинні використовуватися для богослужінь або свят релігійного характеру.

Також серед експонатів українця є і старий рояль. Інструмент був зроблений 150 років тому в Чехії. До музею рояль потрапив завдяки благодійнику. У музеї не відразу сприйняли пропозицію чоловіка подарувати їм цілий рояль, так як це дуже дорогий інструмент. Однак дзвінок виявився правдою і незабаром в музеї з'явився такий старовинний і дорогий експонат.

Нагадавши, Знай писав, що мешканка Тернопільщини зібрала унікальні ікони. у колекції є і чудотворні, які вона набувала в різних святих місцях під час поїздок по світу.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Також Знай повідомляв, що відвідати музеї світового мистецтва можна не виходячи з дому. Google оновив онлайн колекції картин та інших експонатів з найбільш відвідуваних музеїв світу.

Нещодавно Знай передавав, що музеї світу оцифрували свої колекції і тепер картинами і творами мистецтва можна насолодитися онлайн. На сайтах музеїв вже представлені всесвітньо відомі роботи художників.