Протягом останніх днів у Тернопільській області фіксується велика кількість нових випадків зараження коронавірусом. Все більше хворих вимагають лікарської допомоги і звертаються до лікарень. У зв'язку з цим лікарні, які були перепрофільовані для прийняття хворих COVID-19, переповнені.

Лише за минулу добу в області було зафіксовано 184 нових випадки зараження. У лікарнях Тернополя 60 пацієнтів перебувають у важкому стані. Всі вони підключені до апаратів штучного дихання або отримують допомогу кисневого концентратора. Про це пише Область.

Зайняті всі ліжкомісця в обласному фізіопульмонологічному центрі, який був спеціально підготовлений для прийняття пацієнтів з коронавірусом. Крім того, є ще дві районних лікарні Збаразька і Шумська. Готуються запустити ще 6 лікарень у Зборівському, Підгаєцькому, Теребовлянському, Борщівському та Тернопільському районах.

Заповненість ліжок у лікарнях зросла з 34% до 51%. У зв'язку з цим 20 серпня пройшло позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На цьому засіданні було переглянуто зонування населених пунктів. З півночі 24 серпня в помаранчеву зону потраплять Тернопіль, Чортків, Бережани, Тернопільської та Бережанський район. Жовтими стануть Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Казовський, Лановецький, Підволочиський, Теребовлянський та Чортківський райони.

Нагадавши, Знай писав, що за добу в Україні зафіксували 2106 нових випадків зараження.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай писав, що молодший син Зеленського Кирило підхопив коронавірус.

Нещодавно Знай передавав, що Олена Зеленська вийшла з самоізоляції і звернулася до українців після хвороби.