У Тернопільській області в Козівському районі виявили заражених небезпечною хворобою свиней. Одна тварина вже померла. Аналізи підтвердили, що Свиня померла від африканської чуми (АЧС). Це захворювання косить домашню худобу і не передається людям.

Випадок був виявлений у приватному домогосподарстві. У селі введено карантин, а на в'їзді в село встановлено спеціальний пост. Після цього відбулося засідання комісії, яка визначила план подальших дій у зв'язку з появою хвороби домашніх тварин.

З цієї нагоди висловився Володимир Богонос заступник начальника Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Він заявив, що відібрали біологічний матеалу загиблої тварини. Матеріал відправили в лабораторію в Івано-Франківській області. Напередодні прийшов результат, в якому підтвердили діагноз. Після цього, за словами Богоноса були вжиті заходи, які не дозволять заразі вийти за межі села.

Нагадавши, Знай писав, що на Київщині зафіксували спалах африканської чуми у свиней. Лабораторно підтверджено випадок загибелі свиней від африканської чуми. Цей випадок зафіксували у господарстві агрофірми "Глушки" у Білоцерківському районі Київщини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині крім епідемії коронавірусу додалася і африканська чума свиней. В одному з господарств області виявили двох тварин, які заразилися АЧС. Осередок виявили в селі Раславка.

Нещодавно Знай передавав, що у Львові з'явилися хворі на малярію. Відомо, що людина, яка захворіла малярією, повернулася з Африки. На Львівщині госпіталізовано 46-річного чоловіка з діагнозом "малярія". Відзначається, що цей чоловік нещодавно повернувся з однієї з країн Африки, а конкретно з Уганди.