У Тернополі веде свою просвітницьку діяльність відомий чернець Сергій Гончаров. Він називає себе християнським блогером і Тернопільським ченцем місіонерської спільноти Редемптористів. Більше року отець Сергій веде свій відеоблог в YouTube. Він активно шукає підхід до молоді, щоб звернути увагу на церкву і віру. Отець Сергій говорить просто про складне. Про діяльність священнослужителя йдеться в матеріалі “Generation Ї“.

В першу чергу у великому інтерв'ю священнослужитель розповів про те, що сучасні люди дивляться на церкву через призму власного досвіду. Якщо вони зіткнулися з гріхами священиків або інших людей в храмах, це накладає певний відбиток на віру.

Про свій видеблог отець Сергій говорить, як про інструмент домогтися уваги людей. Він розповів, що місіонерство в церкві закликає говорити з людьми, а значить потрібно йти туди, де вони є. Він вважає, що якщо люди є в мережі, то потрібно йти туди. Після цього священнослужитель розповів, що в Україні слабо розвинене місіонерство в мережі, а Церква з небажанням користується цією можливістю достукатися до душ людей. Отець Сергій порівняв місіонерство в мережі і вихід церкви в мережу з тим, як Церква ставилася до друкарства, яке було введено кілька століть тому.

Після цього священнослужитель розповів, що в мережі його блог виходить під псевдонімом Отець Серж. Він вибрав його не випадково, так як хотів бути ближче до тих, хто тільки встає на шлях віри і шукає простого спілкування. Він пояснив, що так він ближче до молоді, яка говорить про важливі речі на вулиці з такими ж Сержами і Максами.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім усього, отець Сергій торкнувся і таке питання, як зацікавленість молоді з різних спірних питань – секс до весілля, татуювання і багато іншого. Священнослужитель розповів, що молодь цікавиться цими питаннями і готова чути відмінну думку. Вони хочуть дискутувати і відстоювати свою точку зору.

Нагадавши, Знай писав, що на Закарпатті представники УПЦ МП захопили храм ПЦУ.

Також Знай повідомляв, що Ужгородський священнослужитель змінив рясу на камуфляж і став капеланом.

Нещодавно Знай передавав, що священнослужителя вигнали з маршрутки через його невдоволення шансоном.