У Тернопільську область прибули Учасники хресної ходи, організованої УПЦ МП. Люди вийшли з Кам'янця-Подільського на Хмельниччині та вирушили пішки до Почаївської лаври, що на Тернопільщині. Люди пройшли 210 кілометрів за попередні 7 днів.

До Почаєва сьогодні увійшла колона віруючих. Вони йшли з іконами в руках, з дітьми і колясками. Віруючі співали релігійні пісні. Про це розповіли місцеві жителі. Вони зняли на відео, як Хресна хода рухається вулицями Почаєва.

У коментарях до опублікованого відео користувачі розділилися. Одні вимагали, щоб усі дотримувалися правил карантину і законодавства, а також рахувалися з проханнями лікарів не перебувати у великих скупченнях людей. Вони запропонували подивитися онлайн-служби і помолитися вдома. Інші ж навпаки говорили, що хресний хід дає благодать і нові відчуття, які приходять після того, як пройдеш через всі випробування життя в польових умовах.

Поблизу Вишнівця зустріли хресний хід з Браїлова до Почаївської лаври. Чесно, вражає.... Люди з малесенькими дітьми, з колясками, в жару.... несуть важкі ікони, співають молитовні пісні... і кінця-краю цьому потоку людей не видно! І не кажіть мені про конфесії, патріархати! Яка ВІРА в людей, яка неймовірна сила волі! І це все українці- незламний і нескорений народ, гідний глибокої шани й поваги!

Geplaatst door Irina Sidorova op Maandag 24 augustus 2020

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що на Хмельниччині стартувала Хресна хода, в якій беруть участь тисячі людей. Вони збиралися спати просто неба і нести ікони до Почаївської лаври. Крісний хід був організований незважаючи на заборони і карантин. При цьому тисячі людей зібралися в одному місці і розтягнулися довгою процесією без масок і дистанції.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині розгорівся скандал, в якому замішаний священнослужитель. Нібито в храмі відмовили рідним померлого у відспівуванні, поки вони не виплатять його фінансові борги.

Нещодавно Знай передавав, що під Києвом з розміхом відзначили чергову річницю Хрещення Русі.