Мер Тернополя Сергій Надал розповів і показав, як тернополяни захистили українську мову. Міський голова розповів про збір підписів на захист державної мови на своїй сторінці у Facebook.

Надал рссказал, що кілька тижнів тому він організував збір підписів на підтримку української мови, на який зазіхнули деякі народні депутати у Верховній Раді.

Жителі міста підходили до наметів Всеукраїнського об'єднання «Свобода» і підписувалися під зверненням до депутатів Верховної Ради. В результаті вдалося зібрати понад 20 тисяч підписів.

Після цього Надал заявив, що народні депутати повинні знати, що українці не дадуть зазіхнути на державну мову. Він також назвав цю акцію попередженням для малоросів у парламенті. Далі Надал зазначив, що в разі необхідності сотні тисяч українців встануть на захист української мови.

БІЛЬШЕ 20 ТИСЯЧ ТЕРНОПОЛЯН СКАЗАЛИ СВОЄ СТВЕРДНЕ «НІ» ПЕРЕГЛЯДУ ЗАКОНУ ПРО УКРАЇНСЬКУ МОВУ! 🔷 Декілька тижнів тому я звернувся до тернополян із проханням підтримати звернення на захист української мови. Жителі нашої громади підходили до палаток Всеукраїньського об’єднання «Свобода» та залишали свої підписи під зверненням. 🔷 Ці підписи, а їх є більше 20 тисяч, демонструють народним депутатам, наскільки жителі нашої країни готові ставати на захист рідної мови. Це попередження малоросам, які сьогодні є у Верховній Раді, про те, що якщо їм знову підніметься рука на українську мову, сотні тисяч українців приїдуть до Києва, щоб не дати цього зробити.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
Geplaatst door Сергій Надал op Woensdag 26 augustus 2020

Нагадавши, Знай писав, що в липні пройшли акції на підтримку української мови в Івано-Франківську. 16 липня у Верховній Раді планували винести на розгляд так званий мовний закон народного депутата Бужанського. Згідно з цим законом, пропонується скасувати обов'язкове навчання 80% предметів у школах українською мовою. Однак з часом дату розгляду перенесли на 17 липня.

Також Знай писав, що в червні стало відомо про те, що у Верховній Раді захотіли переглянути мовні квоти на радіо і телебаченні. Політологи вважають, що мовне питання знову піднімають через наближення місцевих виборів і бажання декого сподобатися російськомовній аудиторії.

Нещодавно Знай передавав, що Борис Шефір, який є співвласником студії "Квартал 95" розповів, як йому заважає український.