У Тернополі мер Надал продовжує працювати віддалено незважаючи на зараження коронавірусом. Він вийшов на зв'язок з дому і відповів на найактуальніші питання городян. Голова міста закликав городян дотримуватися вимог Кабміну і дотримуватися карантинних правил. Він пояснив, що вірус швидко поширюється і небезпечний, пишуть Тернополяни.

За словами Сергія Надала, у Тернополі за останню добу зареєстровано 34 нових випадки зараження. Також він розповів, що збільшилася кількість важко хворих людей через те, що багато хто вирішує залишитися вдома і не звертаються до лікаря. Він порекомендував всім при появі симптомів хвороби звернутися до лікаря і пройти тест.

Далі мер Тернополя розповів, що в місті є все для прийняття хворих. У першій лікарні є 130 ліжок, в лікарні №3 є ще 50 місць для лікування хворих з коронавірусною інфекцією.

Сергій Надал розкритикував владу за непрофесіоналізм Фото: скріншот

Крім того, Сергій Надал розповів, що всі школи в Тернополі відкрили свої двері для учнів. Навчальні заклади повністю забезпечені дезінфікуючими засобами та іншими засобами захисту для учнів і вчителів. Мер зазначив, що є багато нарікань на змішаний режим навчання. Діти ходять в школу через день, а батьки не знають, як вчинити в цій ситуації.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Далі Надал заспокоїв батьків і заявив, що вони збирають всі зауваження і приймуть відповідні рішення, які не суперечитимуть вказівкам Кабміну. Він зазначив, що в МОН не виділили коштів на позмінне навчання. Тому на місцях було прийнято рішення розбити класи на дві групи і вчити по черзі. Він обнадіяв батьків учнів молодших класів і заявив, що можливо приймуть рішення не ділити класи на групи.

"Робити зведені класи або групи продовженого дня - Категорично забороняється. Також з міркувань безпеки діти не будуть переходити з класу в клас. Фінансування ж і ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ лягла повністю на органи місцевого самоврядування. Це непрофесійно з боку керівництва держави, але до цього вже звикли", - констатував Сергій Надал.