У Тернополі мер Сергій Надал відмовився вводити суворий карантин після того, як місто опинилося в червоній карантинній зоні. Градоначальник заявив, що не обмежуватиме роботу шкіл і бізнесу. Однак він введе спецперевезення на громадському транспорті. Про це йшлося на засіданні міського штабу з ТЕБ і НС.

Сергій Надал під час свого виступу розповів, що з бюджету Тернополя Київ забирає 60 мільйонів гривень, але назад нічого місто не отримує у вигляді дотацій на утримання лікарень чи інших установ. Також мер зазначив, що держава не виділяє допомоги для малозабезпечених сімей, не підтримує бізнес під час жорсткого карантину. Надал вважає, що у міста не залишиться ні копійки в бюджеті, якщо все повністю зупиниться, а значить, неможливо буде забезпечити роботу комунальних установ.

Під час засідання були розглянуті питання відповідності прийнятих рішень Конституції України та іншим законам. Після цього було прийнято рішення не закривати школи.

"Ми зберігаємо всю мережі транспорту, всі транспортні засоби будуть їздити з табличками - "Спецрейс". Також ми не закриваємо школи і садочки, вони і надалі будуть працювати в штатному режимі", - заявив міський голова Сергій Надал.

Нагадавши, Знай писав, що в п'ятницю 4 вересня Державна комісія з ТЕБ і НС провела чергове засідання. За результатами цього в Україні змінилися кольори карантинних зон. У червону зону потрапили Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, Косівський і Тисменицький райони Івано-Франківської області, Тернопіль та інші адміністративні одиниці.

Також Знай повідомляв, що стало відомо, як і коли розпочнеться навчання в школах Івано-Франківська. Івано-Франківськ визначили в "червону зону" карантину. У зв'язку з цим в місті продовжили шкільні канікули до 11 вересня і вже 14 вересня діти повинні почати навчання.

Нещодавно Знай передавав, що в Тернопільській електричці засікли пенсіонерів, які повально були без масок.