На Тернопільщині працює центр, в якому навчаються і розвиваються діти з діагнозом ДЦП. Коли батьки дізнаються про такий діагноз свого малюка, у них йде земля з-під ніг, таять всі надії і мрії на щасливе майбутнє. Центр "Дорога в життя" і його директор Марія Анісенко дарують можливість таким дітям втілити найсміливіші мрії в життя, стати повноцінними членами суспільства і отримати престижну професію, пише Вісник.

Центр працює в Чорткові, його двері відкриті для дітей з ДЦП з 1989 року. Тоді почалася боротьба за нормальне життя і освіту для цих маленьких українців. Марія Анісенко розповіла, що відмінно розуміє кожну маму з такою особливою дитиною, так як у неї виросла дочка з аналогічним діагнозом.

Директор розповіла, що історія почалася в 1989 році, коли батьки дітей з ДЦП домоглися, що в одному з дитячих садків їм відкрили дві групи, але батьки інших вихованців і вихователі висловилися проти того, щоб особливі діти вчилися і розвивалися поруч з іншими. Після цього з'явилася ідея створити центр реабілітації. Щоб відкрити центр і обладнати його організатори писали програми і представляли їх. Так вони вигравали гранти на розвиток центру. Основний внесок у центр зробили представники Нідерландів»допомога Східній Європі". Кілька років тому завдяки меру Чорткова центр отримав приміщення в гуртожитку школи-інтернату. Завдяки цьому у них з'явилася можливість проводити повноцінну реабілітацію дітей.

Кваліфіковані лікарі і психологи, а також батьки дітей роблять все, щоб їх особливості не стали перешкодою на шляху до досягнення цілей. Вихованці Центру малюють, танцюють, вчаться і навіть успішно здають шкільні тестування з усіх предметів, вступають до університетів і стають лікарями, опановують інші професії.

Нагадавши, Знай повідомляв, що львів'ян просять зібрати необхідну суму коштів на реабілітацію хлопчика з ДЦП.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Також Знай писав, що трійнята Аронови з Новосибірська народилися з різницею в хвилину: спочатку Петя, потім-Андрій, а за ним-Паша, а мама почула діагноз ДЦП.

Нещодавно Знай передавав, що двійнятам з ДЦП потрібна допомога в лікуванні захворювання.