Мер Тернополя Сергій Надал знову зійшов з Міністром охорони здоров'я Максимом Степановим. Цього разу він запропонував опоненту перестати ділити Україну на зони. 14 вересня пройшла селекторна нарада, на якій головою виступав Максим Степанов. У нараді брали участь мери міст. Під час цієї наради Сергій Надал поставив питання про необхідність припинити емітувати діяльність і перейти до реальної роботи і боротьби з пандемією.

Сергій Надал висунув відразу кілька вимог, з якими погодилися інші мери міст:

1 припинити маніпуляції з тестами. Надал розповів, що в лабораторному центрі стоїть обладнання, закуплене міською владою за гроші платників податків. При цьому тернополяни чекають результати тестів по 6 днів. Також він заявив, що результати тестів дотримуються ДО потрібно дати і видаються строго під засідання комісії з ТЕБ і НС, щоб статистику накрутити і загнати в червону зону.

2 скасувати червону зону. Надал вважає, що з епідемією потрібно боротися – потрібно закривати нічні розважальні заклади і ресторани, де люди збираються великими компаніями, заборонити проведення масових заходів. Однак він вважає, що люди повинні працювати, діти повинні вчитися, транспорт повинен працювати в звичному режимі. Економіка повинна функціонувати.

3 виплатити обіцяні медикам 300% надбавок. Сергій Надал зазначив, що ці гроші медикам обіцяв президент, тому гроші повинні надходити з держбюджету на оплату роботи. Сьогодні такі виплати або не надходять взагалі або приходять із запізненням. Медики в Тернополі отримують регулярно тільки доплати з міського бюджету.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

4 гроші з Фонду боротьби з коронавірусом повинні йти на боротьбу з пандемією, а не на піар. Надал зазначив, що сьогодні фонд порожній. Гроші звідти пішли на будівництво доріг, інші види будівництва, на оплату відряджень омбудсмена та інші цілі, але не на боротьбу з пандемією і не на оснащення лікарень. Всі ці досягнення зараз використовують для піару партії влади. Він також вважає неприпустимим покладання всіх витрат на місцеву владу і благодійників.

5 у Тернополі має з'явитися обласна інфекційна лікарня. Тернопільська область повинна позбутися клейма " єдиної області в Україні без інфекційної лікарні, вважає Сергій Надал.

Максим Степанов погодився з більшістю цих тез і пообіцяв, що в четвер відбудеться засідання Кабміну, де буде прийнято рішення про ліквідацію червоної карантинної зони і обую практику зонування України.

Нагадавши, Знай писав, що нещодавно на Тернопільщині було зареєстровано рекордну кількість заражених коронавірусом.

Також Знай повідомляв, що у Тернополі директор не пустила поліцію до школи.

Нещодавно Знай передавав, що головний лікар Тернопільської області подав у відставку.