На Тернопільщині привітали з 85-річчям Заслужений працівник культури України Плонка Роман Іванович. Чоловіка привітали в день його народження 15 Вересня. До ювіляра прийшли з теплими привітаннями голова райдержадміністрації Олег Захарків, заступник голови районної ради Роман Висоцький та міський голова Володимир Музичка.

Роману Івановичу бажали довгих років життя і міцного здоров'я. Чоловік все своє свідоме життя віддав розвитку хорового співу Бережанщини.

Його діяльність почалася в 1960 році, коли він організував хор працівників і службовців військової частини в рідних Бережанах. У 164 році він стає керівником капелою «Боян». Паралельно Роман Плонка організував хор працівників Бережанського автопарку. Цим чоловічим хором він керував 25 років.

15 вересня відзначив своє 85-ти річчя Заслужений працівник культури України ПЛОНКА Роман Іванович. Голова...

Geplaatst door Бережанська Районна Адміністрація op Woensdag 16 september 2020

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За свою діяльність і розвиток хорового співу в 1964 році він отримав нагороду від обласного управління культури та обласного Будинку народної творчості (Диплом 1-го ступеня з присвоєнням звання Лауреата огляду художньої самодіяльності, присвяченого 150-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка).

В 1970 році і далі він організував ще не один хор. На рахунку Романа Плонки хор працівників Бережанської електромережі, хор працівників районної лікарні і керував хором Бережанського автопарку.

Після розвалу Союзу Роман Плонка організовує і керує церковним хором при храмі Святого Миколая. Хористи під його керівництвом взяли участь в обласних оглядах духовної пісні, нагороджені безліччю грамот району та області.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Львові містянка Віра Грицак відзначила своє сторіччя.

Також Знай писав, що у Франківську нагородили найстаршу сімейну пару.

Нещодавно Знай передавав, що 1 вересня в Україні не тільки День знань, а й день народження легендарного фізика-теоретика, героя України, депутата Ігор Юхновський.