В Україні продовжує зростати кількість заражених коронавірусом. Офіційна статистика за останні дні просто кричить про нові і нові антирекорди і про збільшення кількості тестів на наявність інфекції в організмі людей. Однак більшість українців відмовляються дотримуватися правил карантину або ж просто забувають про них.

Лікарі вирішили показати, що відбувається з легенями людини, яка підхопила COVID-19. В управлінні охорони здоров'я Тернопільської області опублікували дві фотографії, на яких зображені легені здорової людини і людини з коронавірусом в активній фазі.

Якщо хвороба прогресує, то це пов'язано з відповіддю імунної системи на інфекцію в організмі. Тому в організмі з'являються запалення, які можуть поширити на верхні і нижні дихальні шляхи і дихальну систему в цілому.

Лікарі пояснили, що на другому знімку видно, як легені покриваються «матовим склом» під час хвороби.

Фотофакт Легені людини, яка хворіє коронавірусною інфекцією COVID-19 Якщо хвороба прогресує, це пов'язано з надмірною...

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще
Geplaatst door Управління охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації op Woensdag 16 september 2020

Нагадавши, Знай писав, що про специфіку коронавірусної інфекції та її відмінності від грипу, ГРВІ, застуди, а також астми та алергії розповіла заступник міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Також Знай повідомляв, що останнім часом на Львівщині стрімко зростає смертність від COVID-19. Так, в області за останню добу зафіксували 10 пацієнтів.

Нещодавно Знай передавав, що за добу (16.09) зафіксували 3584 нових випадків. Всього в Україні з початку епідемії видужали вже 73913 пацієнтів. За останню добу видужало 1589 осіб, 60 осіб померло.