Президент Володимир Зеленський вручив нагороду захиснику України, який віддав життя за Україну. Загиблому бійцю було присвоєно звання Героя України. Юрій Горайський отримав смертельне поранення в 2016 році. Зеленський вручив нагороду доньці та вдові загиблого.

Указ про присвоєння звання героя України №395/2020 Зеленський підписав 15 Вересня 2020 року.

Орден» Золота Зірка " та звання героя України доньці та вдові загиблого вручив президент під час своєї робочої поїздки на Тернопільщину. Глава держави зазначив, що йому хотілося вручити нагороду без пафосу. Він також зазначив, що цінує жертовність, з якою захисник України Юрій Горайський віддав своє життя за Україну.

"Я хочу подякувати вам всім за вашого Героя. Героя, який віддав своє життя заради нас. Все, що ми можемо сьогодні зробити, - це пам'ятати таких людей, пам'ятати таких героїв», - зазначив Володимир Зеленський.

Вдова Юрія Горайського Наталія подякувала Зеленському за нагороду і нагадала, що її чоловік був активістом і патріотом. Вона також заявила, що їхній родині важливо знати, що життя віддане не дарма.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що на Прикарпатті попрощалися із загиблим на Донбасі героєм. Тіло загиблого військовослужбовця Тараса Кубийовыча доставили в Городеньковский район. Він мав звання старшого сержанта і служив у 14-й окремій механізованій бригаді.

Також Знай писав, що 23-річна командир відділення морської піхоти Христина з позивним "Самара" зі зброєю в руках захищає Маріуполь від бойовиків вже третій рік.

Нещодавно Знай передавав, що в суботу, 29 серпня, в День пам'яті Захисників України президент Володимир Зеленський взяв участь у заходах, які присвячені військовим, які віддали життя за свободу і незалежність країни.