Аматорський колектив парафіяльного хору» Глорія " при Українській греко-Католицькій церкві Святого апостола Петра відзначив 25-річчя з дня створення. Слова з привітанням хористам сказав і мер Тернополя Сергій Надал.

Він зазначив, що для історії 25 років мало, а для творчого колективу – досить багато. Мер побажав хористам натхнення та надихати парафіян храму.

На честь 25-річчя від дня створення, а також на подяку за активну громадську діяльність, життєву позицію, вагомий особистий внесок у духовний розвиток Тернопільської міської територіальної громади хору вручили цінні подарунки та оголосили подяку.

На честь дня народження хор організував концерт, на якому виступили не тільки учасники хору, але більш відомі виконавці - «Vilni» і «Тріода». Гурт "Тріода «був створений двома вихованцями хору»Глорія". Під час святкового концерту виконавці заспівали разом і порадували глядачів і слухачів композицією «Радуйся, Маріє».

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що 24 вересня виповнюється 28 років Української акапельної формації " Піккардійська Терція”. Саме в цей день в 1992-му відбувся їх перший виступ. Тоді нікому не відома група вперше виступила у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині привітали з 85-річчям заслуженого працівника культури України Плонка Романа Івановича. Чоловіка привітали в день його народження 15 Вересня. Його заслуги неоціненні. Завдяки його праці на Тернопільщині з середини 20 століття з'явилися відомі в регіоні хори.

Нещодавно Знай передавав, що його називають ювеліром української пісні, Бахом у хоровій музиці, а музичний твір українця "Щедрик" став світовим символом різдвяних свят. Микола Леонтович-український композитор, хоровий диригент і громадський діяч. Історія вбивства метра.