Днями у Тернополі правоохоронці на чолі зі співробітниками СБУ затримали головного податківця обласного центру та його сина, а також» тітушок", які вирішили зайнятися вимаганням грошей. Як виявилося, затримали начальника Тернопільської податкової Євгена Воробця та його сина при спробі рекету.

Після цього правоохоронці з'ясували, що Воробець не тільки вимагав гроші у підприємця, а й приховав від держави факт володіння його дружиною низкою компаній. З його декларації зникли факти про приналежність фірм.

Наприкінці вересня Євгенія Воробця та його сина Василя, а також «кримінальних елементів», які займалися вибиваємо неіснуючих боргів. Їх взяли при отриманні грошей. З'ясувалося, що Воробець і його дружина володіють великою кількістю фірм, деякі з них відсутні в податковій декларації. Про це пише 368.медіа.

З декларації стає зрозуміло, що сім'я Воробця володіє наступними об'єктами нерухомості - дві квартири в Тернополі (129,2 і 72,9 кв.м) і два гаражі, два будинки в селі Боричівка і Бойківці (72,3 і 254,3 кв. м). Також у їх власності є велика кількість земельних ділянок-11 земельних ділянок загальною площею в 145,55 тис.кв. м. є і нежитлові приміщення.

При такому багатстві зарплата чиновника становить 200 тисяч гривень на рік. Його дружина працює у фірмі під назвою ТОВ»Тернопільелектропостав". Її зарплата за рік склала 85,8 тисяч гривень. Готівкою Жінка зберігає 270 тисяч гривень. Ще 333 тисячі гривень жінка заробила в якості підприємця у власній Перукарні.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Однак стало відомо, що в декларації ТОВ "Горизонт «(виробництво печива), ПП» Коломбо «(торгівля деревиною), а ТОВ» Енергодар Україна" (виробництво електроенергії). Ці фірми відсутні в декларації.

Син чиновника Василь Воробець є засновником компанії» Східокзапад " і отримує зарплату в розмірі 53 тисяч гривень на рік, але його частка в статутному капіталі фірми становить 50 тисяч гривень. Дана фірма фігурувала в справі про махінації з податками, але справа далеко не просунулася.

Також Василь Воробець створив компанію ТОВ "Воркі груп", яка повинна займатися логістикою. У цій компанії нещодавно змінився власник на молоду людину 1992 року народження. Ця ж людина Василь Лишак є засновником фірми ТОВ "Біобластер". Ця фірма була закрита зі скандалом після незаконної утилізації останків тварин.

Пізніше з'ясувалося, що Василь Лешка керував цією фірмою разом з якимсь Іваном Лишаком. Емілія Лишак безкоштовно передала Land Сгиіѕег (2011) до податкової Тернополя. Даними невідповідностями в декларації чиновника і його сім'ї повинні зацікавитися в НАЗК.

Нагадавши, Знай писав, що заробітна плата міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка за липень 2020 року склала 47,2 тис. гривень.

Також Знай повідомляв, що скандальна чиновниця Клітіна приховала бізнес у декларації.

Нещодавно Знай передавав, що на Хмельниччині виявили шахраїв, які під виглядом співробітників податкової служби виманювали у підприємців гроші.