Бджолярам виділяють 60 тисяч гривень кожному з державного бюджету в якості фінансової підтримки на розвиток бізнесу та розширення Пасіки. До кінця періоду подачі документів залишилося кілька днів. Тернопільським пасічникам ще раз нагадали про можливість отримати підтримку від держави.

Акція від держави називається " спеціальна бюджетна акція за наявності бджолосім'ї». Про акцію нагадав на своїй сторінці у Facebook міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький.

«Фактично кожен Пасічник, який працює, який офіційно зареєстрований, може подати документи до 1 жовтня цього року в органи місцевого самоврядування та отримати допомогу в розмірі 200 грн в бджолину сім'ю, але не більше 60 тис.грн. Подавайте документи, отримуйте допомогу від держави, розвивайте свою справу, розширюйте свої Пасіки» ,- заявив Висоцький.

Бджолярі Тернопільщини та всієї України можуть отримати кошти з розрахунку 200 гривень на бджолину сім'ю і не більше 60 тисяч гривень. Він запропонував подати документи за місцем реєстрації пасіки в будь-якій селищній, міській або раді ОТГ.

Шановні пасічники, долучайтеся до державної програми підтримки: СПЕЦІАЛЬНА БЮДЖЕТНА ДОТАЦІЯ ЗА НАЯВНІ БДЖОЛОСІМ‘Ї ✔️ подача документів до 01 жовтня поточного року ✔️ документи подаються за місцезнаходженням пасіки до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради ОТГ ✔️ розмір підтримки 200 грн/бджолосім‘я, але не більше 60 тис. грн;

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
Geplaatst door Taras Vysotskyi / Тарас Висоцький op Donderdag 17 september 2020

Нагадавши, Знай писав, що на Волині агресивні бджоли атакують вулики інших пасічників і вбивають цілі бджолині сім'ї. У ситуації розбиралися кореспонденти ТСН. Бджолярі звинувачують у проблемах одного зі своїх колег по цеху, який неправильно підгодовує комах.

Також Знай повідомляв, що в Харкові може з'явитися інтерактивний музей меду, де можна буде не тільки дізнатися багато цікавих фактів про цей корисний продукт, але і побувати "в шкурі" комахи, який його збирає.

Нещодавно Знай передавав, що тхорьківські пасічники винайшли новий вид меду.