На Тернопільщині у Заліщицькому районі оголосили карантин через поширення шкідника – західного кукурудзяного жука. Про це розповіли в Держпродспоживслужбі.

За результатами фітосанітарної експертизи комах виявили на посівах кукурудзи біля селища міського типу Товсте Заліщицького району. Площа зараження склала 125 гектар. У зв'язку з цим главою району був введений карантин в зоні зараження і вжиті відповідні заходи для ліквідації шкідників. Розроблені заходи обов'язкові для виконання всіма землевласниками району.

Основними ліквідаційно-локалізаційними заходами є зміна насіння, дотримання агротехніки вирощування, посів сортів, стійких до даного шкідника, обробка інсектицидами. Обробка полів проводиться тільки дозволеними в Україні пестицидами та іншими хімічними складами для ліквідації шкідників.

Нагадавши, Знай писав, що в Дніпропетровській області ввели карантин через виявлення шкідливих комах. На території Софіївської об'єднаної територіальної громади виявили надзвичайно шкідливу комаху-американського білого метелика. Держспоживслужба в Дніпропетровській області провела фітосанітарні процедури, в тому числі з використанням феромонних пасток, в ході яких виявила регульований шкідливий організм.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині фермери збираються обприскувати поля хімікатами.

Нещодавно Знай передавав, що аграрний сектор допоможе Україна вийти з економічної кризи. Однак перш за все слід подолати наслідки несприятливої погоди – від посухи до навали шкідників.