В Україні вже сьомий рік триває війна на Донбасі. Російські найманці і кадрові військові регулярно обстрілюють українські позиції, а військові отримують складні поранення і гинуть. Ті, що вижили отримують інвалідність. Останній етап перетворюється на справжні муки, адже система надання групи інвалідності, Медичні комісії та огляду загрузли в корупції.

Телеканал Суспільне зняв документальний фільм про те, як ветерану доводиться боротися з системою. Головним героєм став ветеран війни на Донбасі Петро Алексюк. 3 роки тому чоловік отримав складне поранення підірвавшись на міні.

Він розповів, що йшов по стежці і зробив фатальний крок убік. Він залишився живий, але вибухом йому розірвало ногу – відірвало кістку п'яти, розірвало м'які тканини і вирвало м'язи на стопі. Після лікування та реабілітації молодий хлопець звернувся до відповідних служб для оформлення інвалідності та зіткнувся з корупцією.

Петро Алексюк розповів, що його батько ходив на прийом до медиків комісії. Молодий чоловік включив диктофон на запис і поклав у кишеню. Батько відправився на бесіду, де йому прямим текстом сказали, що це буде коштувати 1,5 тисячі американських доларів і навіть написали суму на папірці.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Молодий чоловік не став терпіти таке приниження і звернувся за допомогою до правоохоронців. Лікарів комісії взяли на гарячому при отриманні хабара. Під час обшуку в кабінеті головного медика комісії виявили папки з документами військовослужбовців та конверти з грошима. В цілому у нього в кабінеті нарахували 130 тисяч доларів. Про подальшу долю затриманих і нові подробиці з числа військових і пересічних громадян розказано в документальному фільмі.

Нагадавши, Знай писав, що режисер Сеітаблаєв розповів, як знімав серіал "доброволець".

Також Знай повідомляв, що на Прикарпатті водій автобуса вигнав з салону маму загиблого героя.

Нещодавно Знай передавав, що український військовий, ветеран російсько-української війни, письменник, блогер і мандрівник Валерій Ананьєв, який прослужив у ЗСУ п'ять років, з них два - в зоні бойових дій на Донбасі, розповів про свою нову пригоду.