На Тернопільщині парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці відзначили двохсотлітній ювілей свого храму. Храм Різдва Пресвятої Богородиці був освячений в 1820 році. Будівлю добудовували двічі-в 1894 році і в 1960 році. Також у 90-х роках добудували ще одну частину храму.

До цієї знаменної події храм відреставрували, як всередині, так і зовні. Майстри повністю відновили внутрішній розпис. Також були проведені роботи з перекриття купола. Були проведені роботи з оновлення ліпнини на зовнішніх стінах храму.

Церковний двір також піддався реставрації та ремонту. Тут поклали нові доріжки і висадили рослини.

У зв'язку з урочистостями, приуроченими до 200-річчя храму його відвідав єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор Мартинюк, а в храмі провели урочисту Архієрейську Літургію.

Нагадавши, Знай писав, що 20 вересня о 18:00 у Хмельницькому відбувся візит Первосвятителя нашої Української Православної Церкви. В обласному центрі Його Блаженство у співслужінні митрополита Хмельницького і Кам'янець-Подільського Антонія та місцевого духовенства звершив на території храмового комплексу на честь Усіх Святих землі Української освячення скульптурних композицій Божої Матері та святого апостола Андрія Первозванного.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також Знай повідомляв, що на Хмельниччині ще одна церква перейшла до лав ПЦУ. Парафіяни після року сперечань і суперечок з настоятелем місцевого храму змусили його змінити підпорядкування Московському патріархату на підпорядкування ПЦУ. При цьому священнослужитель всіляко ухилявся від цього і навіть перекручував факти.

Нещодавно Знай передавав, що 15 липня, до Львова з робочим візитом прибув митрополит Київський і всієї України Пцу Епіфаній. На даний момент митрополит Епіфаній перебуває на Львівщині, куди прибув, щоб завершити Божественну літургію на Святій Горі.