Легенда Тернопільського національного педагогічного університету, відомий геолог і еколог Йосипу Свинку виповнилося 86 років. У цей знаменний день він приймав масу привітань.

Йосип Свинко-відомий вчений, геолог, професор академік Української екологічної академії наук. Він також відомий своєю громадською діяльністю, дослідженнями природи та науковими роботами.

З 1961 року Йосип Свинко співпрацював з Тернопільським краєзнавчим музеєм. Завдяки його зусиллям з'явилася експозиція відділу природи. Наукові співробітники відділу донині звертаються за консультаціями та порадами до вченого.

До слова, Йосип Михайлович Свинко народився 2 жовтня 1934 року в селі Ямна Долішня Перемишльського району в Польщі. Він відомий в нашій країні, як педагог, вчений, краєзнавець, громадський діяч. З 1969 року Йосип Свинко почав свій шлях у науці. Він отримав звання кандидата геолого-мінералогічних наук, став професором у 1991 році, академіком Української екологічної академії наук у 2004 році.

Професор Й. М. Свинко. Про переломні моменти у житті.

#визначні_постаті_краю Першому геологу Тернопільщини, легенді географічного факультету Тернопільського Національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка 💞Йосипові Свинку – 86 років!💞 Свинко Йосип Михайлович – відомий вчений – геолог, профессор, академік Української екологічної академії наук, талановитий педагог, письменник, природодослідник, громадський діяч. Співпрацюючи з Тернопільським обласним краєзнавчим музеєм від 1961 року Йосип Михайлович надавав значну допомогу під час створення експозиції відділу природи. Наукові співробітники музею й донині звертаються до нього за консультаціями. 💞Вітаємо пана профессора з Днем народження! Бажаємо міцного здоров'я, усіляких гараздів, Божого благословення! Співробітники відділу природи ТОКМ. #museum_ternopil1913 Відео можна також знайти на Ютуб каналі https://youtu.be/FGr69E5B-jo

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще
Geplaatst door Тернопільський обласний краєзнавчий музей op Vrijdag 2 oktober 2020

Нагадавши, Знай повідомляв, що на Херсонщині подружжя відзначило золоте весілля. Вони прожили душа в душу 50 років, у них двоє дітей і п'ятеро онуків. Є вже і четверо правнуки. Їй 70, а йому 71 рік. Такий міцний ювілей відзначило сімейство Зіневих з Токарівки.

Також Знай писав, що аматорський колектив парафіяльного хору» Глорія " при Українській греко-Католицькій церкві Святого апостола Петра відзначив 25-річчя від дня створення. Слова з привітанням хористам сказав і мер Тернополя Сергій Надал.

Нещодавно Знай передавав, що мешканка Прикарпаття відзначила 100-річний ювілей.