Сім'я Івана Венжиновича не отримає компенсацію від держави. Медик, який став відомий завдяки фотографії зарубіжних журналістів всій країні і довгий час дивився з білбордів. Помер від ускладнень коронавірусу і від пневмонії в одній з лікарень Тернопільської області.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на слова головного лікаря Почаївської лікарні Богдана Кучера. Він розповів, що смерть колеги стала для нього і всіх медиків ударом, так як Іван Венжинович був відкритим і доброзичливим, він завжди приходив на допомогу пацієнтам і колегам.

Також Кучер зазначив, що у Івана Венжиновича була класична картина коронавірусу, але ПЛР-тест, який йому зробили після надходження в лікарню виявився негативним. Саме з цієї причини сім'я чоловіка не отримає компенсацію від держави.

Як відомо, держава обіцяє виплатити компенсацію у разі смерті медика від коронавірусу, але за умови, що медик заразився на роботі. Якщо ж медик заразився поза робочим місцем, то сім'я отримує 210 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як з'ясувалося, лікар, який помер, був у відпустці, коли у нього з'явилися перші симптоми. Тест виявився негативним, хоча перебіг хвороби відповідало перебігу коронавірусу.

"Тест на коронавірус не підтвердився, хоча клініка коронавірусу стовідсоткова. Чомусь у нас так буває, що один день всі тести позитивні, а через пару днів – всі негативні. Хоча у пацієнтів симптоматика однакова. Я не можу пояснити, в чому причини, всі тести відправляємо в Тернопіль",- розповів завідувач терапевтичного відділення Почаївської районної лікарні Валерій Бондарчук.

Нагадавши, Знай писав, що на Тернопільщині помер лікар від ускладнень коронавірусу.

Також Знай повідомляв, що у Львові в суботу, 3 жовтня, пішов з життя відомий архітектор Володимир Следзь.

Нещодавно Знай передавав, що засновник бренду Kenzo Кендзо Такада пішов з життя від коронавірус у віці 81 року.