Довге, спекотне літо і тепла осінь з дощами створили умови для повторного росту рослин. Каштани, яблуні, а тепер і крокуси цвітуть по другому колу і дивують українців. Осінній сюрприз з крокусами зафіксували у Теребовлянському районі Тернопільщини.

Квіти радують око на городах і клумбах. Бузково-білі квіти рослин розкрилися паралельно з рослинами, які в жовтні завершують свій період цвітіння і переходять до зимового спокою.

Біологи розповіли, що крокуси вважають пізніми квітами і їх ніжні бутони радують людей восени. При певних умовах крокуси здатні цвісти до пізньої осені і навіть до першого снігу.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Харкові зацвіли каштани у вересні. Городяни зняли цю аномалію на камери і показали в соцмережах. За деякими даними до аномалії призвело занадто спекотне літо і рано опале листя з дерев. Зараз на деревах з'явилися нові зелене листя і вже навіть розцвіли свічки з білими квітами. Дерева привернули увагу городян, а ось фахівці розповіли, що це аномалія. Вона проявилася через комахи-шкідника, який влітку поїдає листя на каштанах, а дерева намагаються компенсувати втрату листя і випускають нові.

Також Знай повідомляв, що в ботанічному саду Запоріжжя зацвів бузок. Цвіте і пахне місцевим на радість. зараз в саду знаходиться відразу три сорти рослини. Йдеться про осінній бузку, яка починає цвісти в липні-серпні. Також, частково це відбувається і у вересні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Україні перед Новим 2020 роком почали цвісти ромашки. Квіти розпустили бутони і почали цвісти на Закарпатті. Таку аномальну поведінку природи було помічено в селах Іршавщини, там розцвіли ромашки та віоли. На Закарпатті, як і по всій Україні тримається аномальна погода.