Лікар з Тернопільщини Іван Венжинович кілька днів тому помер у лікарні, куди його доставили з пневмонією. Його колеги розповіли, що всі симптоми нагадували коронавірус, але тести показали негативний результат. Незважаючи на зусилля колег чоловік помер, пише Суспільне.

Після цього стало відомо, що сім'ї Івана Венжиновича не покладається компенсація, яку виплачують з держбюджету, якщо лікар помер від коронавірусу. У мережі почалося обурення, і ось сьогодні 6 жовтня з'явилися офіційні результати судово-медичної експертизи.

Під час розтину тіла медика експерти виявили пневмонію і тромбоемболію легеневої артерії. Простіше кажучи, легенева артерія закупорилася тромбом. Такий висновок був озвучений обласним патологоанатомом Тернопільської області Євгеном Москальчуком. Обидва тести, які робили в обласному лабораторному центрі виявилися негативними.

Нагадавши, Знай повідомляв, що колишня міністр охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, чому лікарі гинуть від коронавірусу. У приклад вона навела доктора Венжиновича. Супрун зазначила, що захист лікарів, Костюми та інші засоби дуже важливі в їх роботі. Вона вважає, що лікарі повинні вміти правильно користуватися цими засобами захисту.

Також Знай писав, що директор Вишнівського ліцею "ідеал" Володимир Коваленко помер у Київській лікарні в понеділок, 5 жовтня. Чоловікові було всього 49 років. Офіційного висновку про причини смерті поки немає, але напередодні Коваленко потрапив в інфекційне відділення Боярської районної лікарні.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що першу смерть від коронавірусної інфекції зафіксували в українському парламенті. Станом на 6 жовтня в Раді covid-19 діагностували у 75 осіб.