На Тернопіль ввечері 6 жовтня обрушилася злива, яку можна порівняти з тропічною. Вода лилася кілька годин поспіль, що призвело до підтоплень. Тернополяни змушені були перечікувати негоду або добиратися до будинку своїми силами. При цьому транспорт встав через велику кількість води на вулицях.

Тернополяни, які опинилися в центрі подій стали знімати і викладати те, що відбувається в соцмережі. У мережі з'явилося багато постів з відео, на яких видно, що творилося в місті.

За словами тернополян під водою опинилися 6 вулиць, підтопило 1 квартиру і дві присадибні ділянки. Допомога рятувальників знадобилася 25 людям, 16 автомобілям. Рятувальники витягли машини з води, автобус і надали допомогу пішоходам. Для відкачування води із затоплених вулиць було задіяно 4 мотопомпи. Над ліквідацією наслідків зливи працювали 25 рятувальників. За ніч стоки були очищені від засмічення і вода зійшла з вулиць.

Нагадавши, Знай писав, що наприкінці вересня в ДСНС попередили жителів західних областей України про можливі паводки. Зокрема, стало відомо, що в річках на Прикарпатті підвищиться рівень води. підйом води почався 25-28 вересня.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

Також Знай повідомляв, що ранкова злива 27 вересня затопила центральну вулицю Хмельницького. Сильний дощ і без наслідків це не проходить. Інтенсивні опади підтопили вулиці, проїжджі частини доріг. Такої великої кількості опадів не встигає "вбирати" зливна система на вулицях. Тому чимало доріг затопило.

Нещодавно Знай передавав, що в Івано-Франківську вечірня злива затопила багато вулиць міста, спровокувавши тим самим транспортний колапс. 26 вересня, в Івано-Франківську пройшов сильний дощ. В результаті негоди безліч міських вулиць виявилися затопленими.