На Тернопільщині живе рукодільниця Ольга Штука. Вона розповіла про створення вишитих речей і показала свої шедеври кореспондентам Терен. Головною метою рукодільниці є показати клієнтам, що її речі створені з душею і теплотою.

Творчість Ольги почалося в ранньому дитинстві. Тоді її мама показала, як вишивати хрестиком і в'язати на спицях і гачку. Пізніше після закінчення школи жінка здобула освіту в професійно-технічному училищі. Там вона опанувала й інші види вишивки. Зараз жінка створює свої шедеври за допомогою вишивки бісером і хрестиком.

Ольга розповіла, що спочатку вишивала невеликі речі-серветки, хустки, наваолочки для подушок, а потім вже стала працювати з більшими речами. Тоді в її колекції з'явилися вишиті картини. З часом жінка перетворила захоплення в бізнес. Популярність вишитих речей-вишиванок, рушників та інших речей зробила її захоплення успішним бізнесом. Першою була Вишиванка на замовлення, а потім вони з мамою возили вишиті речі на продаж на ринок в Коломиї. Там вони продавали оптовим закупівельникам і навіть отримували замовлення. Однак прибуток від такої співпраці був невеликий, а роботи було багато. На виручку прийшов чоловік Ольги, який запропонував виставляти на продаж в Інтернеті.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перші замовники не змусили себе довго чекати. Купували вишиванки та рушники, а також робили замовлення на пошиття та вишивку святкових рушників. Жінка розповіла, що у неї є в арсеналі різні техніки вишивки, але найулюбленішими є Борщівські вишиванки, на яких основна вишивка робиться на рукавах від манжета до плеча. Найбільш складною технікою вона називає об'ємні вишивки з різноманіттям кольорів і відтінків.

Нагадавши, Знай писав, що під Тернополем жінка розмалювала свій будинок, який був побудований ще на початку минулого століття.

Також Знай повідомляв, що українська волонтер і командир медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич з'явилася в незвичайному амплуа. В українському вінку та вишиванці вона схожа на українську богиню ніку.

Нещодавно Знай передавав, що українська письменниця Ірена Короп, поділилася свіжими фотографіями у вишиванці.