14 жовтня українці святкуватимуть свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та День українського козацтва. Ікона Пресвятої Богородиці захищає від недуг і дарує сімейне щастя одиноким людям. Історія свята йде глибоко в історію.

Свято міцно пов'язаний з легендою, яка свідчить, що Пресвята Богородиця з'явилася перед жителями Константинополя і вкрила їх своїм покровом. Так вона врятувала місто і людей від ворогів. Після цього нападники не могли бачити врятованих. Традиція святкувати цю подію була введена князем Андрієм Боголюбським.

На іконах зображують Пресвяту Богородицю, оточену врятованими жителями Константинополя або ангелами. Подібних ікон дуже багато, але всі вони символізують заступництво Небес за людство.

Віруючі вважають, що молитви Пресвятій Богородиці та іконі Покрови Пресвятої Богородиці принесуть в будинок щастя, подарують сім'ю одиноким людям, очистять душу і полегшать страждання. Також моляться цим іконам від зневіри і шкідливих помислів. Також іконі Покрови Пресвятої Богородиці моляться і самотні люди і овдовілі. Вони просять сімейного щастя, міцних відносин. Відомо, що ця ікона допомагає з'єднати серця.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Молитви Пресвятої Богородиці

Пом'яни нас у твоїх молитвах, пані Діво Богородице, та не загинемо за множення гріхів наших, покрий нас від усякого зла і лютих напастей; на Тебе бо сподіваємося і, твого покриву свято вшановуємо, тебе величаємо.

***

Царице моя Преблагая, Надеждо моя Пресвята, приятелище сірим і дивним заступниці, бідують допомоги і озлоблюваних Покрові, зриши мою напасть, зриши мою скорботу: отвсюда спокусою одержимий єсмь, а заступающаго несть. Ти убт сама помози ми яко немощну, окорми ма яко дивна, настави яко заблуждша, уврачуй і спаси яко безнадійна. Чи не Імам бо Інія допомоги, ні інаго заступництва, ні розради, токмо тобі, про Мати Всіх скорботних і обтяжених! Призри убо на мене, грішного і в озлобленні сущаго, і покрий мене Пресвятим омофором твоїм, так позбавлений буду від зол, мя обышедших, і вихвалю вийну препетое ім'я твоє. Амінь.

Нагадавши, Знай повідомляв, що день Покрови Пресвятої Богородиці має цікаву історію.

Також Знай писав, які прикмети, звичаї і традиції існують на Покрову Пресвятої Богородиці.

Нещодавно Знай передавав, що 14 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва.