Грибний сезон на Тернопільщині радує любителів "тихого полювання". Вони із задоволенням збирають гриби, а потім готують їх, консервують на зиму. Після вдалої прогулянки лісом та великого врожаю грибів родина з Тернополя вирішила приготувати страву із зібраних опеньків.

Наслідки були тяжкими для 32-річної мешканки Тернополя. Жінці стало погано. Вона відчувала запаморочення, слабкість, її рвало і нудило. Рідні викликали швидку допомогу. Медики стабілізували стан пацієнтки і забрали в лікарню.

Варто відзначити, що зібрані в лісі гриби можуть завдати шкоди. Фахівці говорять про те, що посушливе літо, погана екологія та інші фактори призводять до накопичення отрут в м'якоті грибів. Також важливо знати, як відрізнити їстівний гриб від отруйного.

Нагадавши, Знай повідомляв, що фахівці розповіли, як виключити отруєння грибами в розпал сезону. Вони назвали головні правила безпечного збору грибів. В першу чергу зрізати потрібно тільки ті гриби, в яких впевнена людина. Якщо є сумніви, краще залишити його в землі. Не можна збирати гриби біля доріг, біля виробничих підприємств, так як гриби накопичують всі шкідливі речовини.

Також Знай писав, що на Харківщині грибний сезон-не за горами. Коли краще відправлятися за грибами, де водяться маслюки, чому потрібно бути напоготові з лисичками і чи варто захоплюватися свинушками. Вчені розповіли, як змінився грибний сезон і які гриби краще збирати.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що на Львівщині 10-річна дитина приготувала власноруч зібрані гриби та потрапила до лікарні.