Альпініст з Тернополя розкрив нюанси підготовки та ризики цього виду спорту. Про це він розповів в інтерв'ю для видання "Сорока".

Голова гірського клубу "Тернопіль" Юрій Павкін розповів журналістам про те, що потрібно знати новачкам, які бажають зайнятися альпінізмом.

Читайте Знай в Google News!

Чоловік підкреслив, що займається альпінізмом вже 38 років. Він каже, що Альпінізм це не просто спорт-це стиль життя.

"Це подорожі в яких ти постійно перемагаєш себе. Кожна людина ставить собі певні цілі: вступити до інституту, почати власний бізнес, а ми, альпіністи, вибираємо мету вилізти на певну гору, навіть якщо вона небезпечна. Ми ліземо і нам подобається. Ми не підкорюємо гори тому, що це не можливо. Ми намагаємося перемогти себе. Гори стояли стоять і будуть стояти. Вони сильніші за людей. Нам залишається тільки співіснувати з ними." - сказав Юрій Павкин.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Юрій Павкін додав, що альпінізм часто плутають зі скелелазінням, однак це різні види спорту. Він підкреслив, що скелелази проходять певну ділянку скелі, відстанню від 10 до 20 метрів, який може мати різну складність. Альпіністи ж піднімаються на вершини засніжених гір.

Альпініст зазначив, що підкорювати вершини можна почати з підліткового віку, проте в горах краще почувають себе люди віком від 20 років.

альпіністи, фото: Сорока

Перед підйомом в гори Юрій Павкін рекомендує підготувати серцево-судинну систему за допомогою вправ, їзди на велосипеді або спеціальної підготовки. Також альпініст рекомендує не економити на спорядженні, адже це може врятувати життя людини.

"Можна взяти щось трохи дешевше, проте я всім кажу, що якщо є можливість купувати потрібно найкраще. У певний момент це може врятувати життя. З іншого боку, якщо людина передумає цим займатися, його завжди можна перепродати." - додав Юрій Павкин.

Спортсмен зазначив, що страх — це нормально, і він є у всіх, тому не варто переживати з цього приводу.

"Ми всі боїмося. Коли люди говорять мені про це я відповідаю: "мені теж страшно. У цьому весь кайф". Ти боїшся і ти перемагаєш свій страх. За допомогою тренувань і знань ти долаєш себе" - підкреслив Юрій Павкін.

альпініст, фото: Сорока

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що альпіністка з Франківська підняла символ міста на десятки вершин

Як повідомляв портал "Знай.uа", альпініст зі Львова підкорив Арарат, довелося попітніти п'ять днів

Також, "Знай.uа" писав, що колишній десантник, який втратив ноги, підкорив Ельбрус