Стало відомо про музиканта з Тернопільської області на ім'я Дмитро Губ'як. Він розробив унікальну бандуру.

Таким чином, повідомляється, що вчений зробив бандуру з такого матеріалу як карбон. В інструмент він не вставив жодного шматочка дерева, крім підструнників, які з часом він також планує замінити на інший матеріал. В цілому, роботою він задоволений.

Тернополянин розробив бандуру, якій немає аналогів у світі

Це бандура із карбону. Її розробив бандурист і науковець Дмитро Губ’як. У цьому інструменті немає жодного шматочка деревини, окрім підструнників. Карбон за своїми властивостями перевершує дерево – він міцно тримає кілки, нечутливий до впливу вологи та температури. Докладніше у нашому відео 👇

Geplaatst door UA: Перший op Zaterdag 17 oktober 2020

За своїми можливостями, як відомо, карбон в кілька разів перевершує дерево. Добре тримається, а також волога і температура абсолютно не впливає на нього ніяким чином.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На створення такого інструменту у Дмитра пішло коло п'яти років, аналогів йому немає.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що на Прикарпатті родина перетворила будинок на музей музичних інструментів. Про це розповіли в репортажі телеканалу НТК.

Повідомляється, що сім'я з села Печеніжин на Прикарпатті розмістили у своєму будинку близько ста музичних інструментів і зробили музей. Відвідувачам пропонують не тільки подивитися на інструменти, а й навчитися грати на них, адже сім'я Сметанюков грає практично на всіх експонатах.

Читайте Знай в Google News!

Музей Микола Сметанюк з дружиною зробили ще в 2016 році. Чоловік каже, що зібрати колекцію музичних інструментів мріяв з дитинства. Він їх купує, обмінює або отримує в подарунок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що український майстер вирушив до Книги рекордів на в'язаному велосипеді

Як повідомляв портал "Знай.иа", на Тернопільщині можуть закрити музей героїв АТО

Також, "Знай.иа" писав, що Дніпровський умілець перетворив "Запорожець" на будинок на колесах