У супермаркетах і на ринках Тернополя дорожчають продукти харчування. Вартість деяких товарів відчутно стала вищою протягом вересня-жовтня. В середньому ціни зросли на 5-10%. Про це йдеться в повідомленні управління статистики в Тернопільській області.

Окремі товари подорожчали на 30%. Лідерами подорожчання стали курячі яйця, молочна продукція та рослинна олія. Експерти припустили, що така тенденція є закономірною через просідання курсу національної валюти. Також причиною підвищення цін на продукти називають і поганий урожай цього року. В кінці осені і взимку слід очікувати новий етап підвищення цін на продукти харчування.

Крім того, експерти відзначили, що зростання вартості продуктів є закономірним. Таке явище спостерігається щороку в кінці літа для яєць і молочної продукції. Однак рослинна олія і цукор дорожчають через поганий урожай. Виробники отримали збитки, поетом продукція стала дорожчою. Існує і ще одна проблема-зниження купівельної спроможності українців.

Нагадавши, Знай писав, що в Німеччині протягом останніх декількох місяців сильно збільшився попит на старі автомобілі. Саме через це може зрости ціна на б/в авто, які потрапляють в Україну з цієї країни.

Також Знай повідомляв, що в Івано-Франківську хлібозаводи вирішили нажитися на городян і підвищили ціни на хлібобулочні вироби на 20%. своє рішення вони обґрунтували підвищенням цін на борошно.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що за останній місяць в Україні подешевшали майже всі види м'яса, особливо це стосується курятини і свинини. Виросла в ціні тільки яловичина.