Камера в СІЗО в місті Чортків Тернопільської області стала зразково показовою. Її визнали однією з кращих в Україні. VIP-камера потрапила в десятку кращих місць для відбування тимчасового затримання.

Про це пише Тернополь24.

Такий результат був досягнутий у проекті, ініційованому Міністерством юстиції України, в рамках якого в українських СІЗО з'явилися платні комфортні камери.

Сюди поміщають людей, які оплачують своє комфортне перебування. За гроші ув'язнені отримають зручні ліжка, телевізор, холодильник, стіл і навіть невелику кухню, на якій можна приготувати їжу.

На даний момент Чортківське СІЗО встигло отримати у вигляді прибутку від використання цієї камери 24 тисячі гривень, а за рівнем умов вийти в топ-100 VIP-камер України.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що Харківський слідчий ізолятор заробив 1 тис. грн на подарункових сертифікатах на утримання в елітній камері. Станом на 1 вересня на рахунки слідчих ізоляторів України від продажу подарункових сертифікатів за користування послугами платних камер надійшло понад 35 тис.грн.

Також Знай повідомляв, що в Лук'янівському СІЗО з'явилася платна жіноча камера з поліпшеними побутовими умовами.

Нещодавно Знай передавав, як у Запорізькому СІЗО утримують дітей. Під час моніторингу дотримання прав дітей в системі ювенальної юстиції в Запорізькому СІЗО, було виявлено цілий ряд порушень.