В Україні продовжує поширюватися коронавірус. Захворювання вражає десятки тисяч людей щодня, сотні вмирають. Однак Кабінет Міністрів відмовляється вводити новий жорсткий карантин, як це було навесні. Крайнім заходом буде лише деяке посилення обмежень.

Про ситуацію розповіло видання РБК-Україна.

На відміну від країн Євросоюзу, де коронавірус відступив на літо в Україні захворюваність повільно, але впевнено зростала. В останні дні кількість хворих перевалила за 10 тисяч за добу. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що ситуація швидко перетворюється зі складної в катастрофічну.

Незважаючи на це в Кабміні не планують вводити тотальний локдаун, як це було в квітні і травні. Однак якщо ситуація буде і далі погіршуватися, то будуть введені нові обмеження. Про це говорив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Глава МОЗ Степанов заявив, що в Україні введуть жорсткий карантин, якщо кількість заражених за добу перевалить за 20 тисяч. При цій кількості хворих будуть заповнені всі ліжко-місця в лікарнях.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що медична система України на сьогодні може витримати наплив пацієнтів з коронавірусом в 15-20 тисяч хворих на добу.

Незважаючи на всі ці заяви в Україні досі не ввели нових обмежень. На поточному тижні Кабмін планує розглянути можливість введення карантину вихідного дня. Коли на суботу та неділю будуть закриватися розважальні заклади, клуби та дискотеки. Ресторани і кафе будуть працювати тільки з 7 годин до 22 годин і тільки на винос. Для людей старше 60 років можуть ввести окремі години для походу в магазин і аптеку. Планують заборонити планові госпіталізації, крім пацієнтів зі складними та невиліковними хворобами-Онкологічні захворювання, пологи та інші стани.

У МОЗ повідомляють, що економічна ситуація в Україні не найкраща. Тому повний локдаун Неможливий. В уряді шукають баланс між карантинними обмеженнями і припиненням поширення вірусу.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Харкові введуть карантин вихідного дня.

Також Знай писав, що Максим Степанов розповів, яким буде карантин вихідного дня.

Нещодавно Знай пердавал, що підприємниця і бізнесвумен Яблонська розповіла, чим небезпечний локдаун.