Медсестра з Тернополя Оксана Ахроменко закликала колег не кидати хворих коронавірусом людей без допомоги. Вона допомагає тим, хто лікується від цієї інфекції вдома.

Свою ініціативу медсестра пояснила тим, що сімейні лікарі роблять пацієнтам призначення і направляють на тестування, але потім цих людей кидають один на один з необхідність робити ін'єкції внутрішньом'язово або внутрішньовенно.

Оксана Ахроменко зазначила, що зараз немає патронажних медсестер, які б змогли ходити додому і робити ін'єкції, тому пацієнти змушені самостійно шукати того, хто зможе їм допомогти.

Тернополянка також розповіла, що вона довго працювала медсестрою в лікарнях обласного центру. Зараз жінка особливо відчуває потребу в своїх навичках і особисто спілкується з пацієнтами. Медсестра зазначила, що вона взялася за допомогу амбулаторним пацієнтам, вона бачить в очах людей полегшення, а в кінці процедури подяку за можливість отримати необхідне лікування. Оксана Ахроменко зазначила, що ще приємніше, коли після курсу лікування пацієнти відчувають себе легше.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Медсестра впевнена в тому, що медик не може бути байдужим, коли пацієнти потребують допомоги. Вона порівняла лікарів з військовими, які йдуть захищати свою країну і землю і не можуть дезіртувати.

Оксана Ахроменко заявила, що зараз в нашій країні дві війни, тому всі, хто має силу і мужність повинні стати на захист і прийти на допомогу. Вона закликала медиків не бути байдужими.

«Приходьте на допомогу, пропонуйте допомогу! У вас є знання для Ради, вміння для лікування і своє слово - для заспокоєння і доброї бесіди. Саме зараз ви підтверджуєте силу вашого диплома і людської гідності. Не кидайте людей наодинці з непосильною для них бідою. Я не прошу похвал, мій пост не для цього. Я звертаюся їм від імені всіх хворих, у відчаї. А їх дуже багато, різного віку. Підтримайте мене, або поясніть чому я божевільна",- переконана тернополянка.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Львівського медика, який помер від коронавірусу, виявили ще одне складне захворювання після смерті.

Також Знай писав, що в Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 479 197 випадків зараження. За добу зафіксували 10 842 нових випадків.

Нещодавно Знай передавав, що лікар-інфекціоніст висловилася про жорсткий карантин і послала всіх до міністра економіки.