Тернопільський власник мережі ресторанів Петро Заставний висловив свою думку про карантин вихідного дня та про заборону працювати ресторанам у суботу та неділю. Свою думку він написав на сторінці в Facebook.

Петро Заставний вважає, що закриття ресторанів, кафе, кінотеатрів на вихідні дні призведе до «смерті» багатьох підприємців і змусить їх закритися. Він вважає, що саме в суботу та неділю люди приходять в заклад громадського харчування і ходять за покупками в торгово-розважальні центри.

Він написав, що локдаун для ресторанів і ТРЦ на вихідні – це позбавити їх 50% прибутку. За таких умов закриття більшості підприємців-сувора реальність, а не прикол.

Далі Петро Заставний пише, що закритися можуть і багато магазинів в торгових центрах, так як вони живуть від вихідних до вихідних, з прибутку, отриманого в ці дні, вони платять оренду. Ресторатор нагадав, що» канікул " зі сплати оренди та податків ніхто не дає. Тому він вважає, що краще ввести повний локдаун на 21 день, а потім вийти на роботу, щоб дійсно розірвати ланцюжок передачі вірусу.

Далі Заставний висловив невдоволення роботою президента і уряду. Він назвав їх найнятими менеджерами, які отримують зарплати з кишень платників податків. Він заявив, що незадоволений і тим, як ці менеджери керують податками. Замість поліпшення і полегшення життя, все лише ускладнюється.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Заставний розкритикував владу і за те, що в період з березня по листопад нічого не було зроблено для зміни ситуації і для підготовки до можливого трагічного сценарію. У зв'язку з цим він згадав про фонд боротьби з коронавірусом, частина з якого була спрямована на будівництво доріг, про обіцянки допомогти бізнесу ще в березні.

Нагадавши, Знай писав, що Віктор Ляшко заборонив українцям проводити планові госпіталізації та операції.

Також Знай повідомляв, що Максим Степанов розповів, чи буде в Україні вводитися повний локдаун.

Нещодавно Знай передавав, що з 14 листопада в Харкові вводиться карантин вихідного дня.