Котлети по-київськи-одне з найвідоміших страв, що полюбилися українцям. Його неможливо забути за пряний аромат, соковитий смак і ніжну консистенцію.

У ресторанах можна замовити котлети по-київськи на кісточки, але для зручності їх приготування вдома можна не використовувати кісточку. Це полегшить процес. У цьому рецепті використовується подвійна панірування, свіже куряче філе і кілька інших складових.

Інгредієнт

  • куряче філе-500 грам;
  • вершкове масло-50 грам;
  • яйця-2 штуки;
  • рослинна олія-0,5 л;
  • панірувальні сухарі - за потребою;
  • зелень кропу-1 пучок;
  • сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування

Зелень потрібно дрібно нарубати, масло нарізати невеликими брусочками, які потім потрібно обваляти в кропі. Це буде начинка для котлет.

Філе потрібно розділити-відділяється мала частина від більшої. З м'яса потрібно прибрати плівку і жир. Великі шматки філе розрізаються уздовж, щоб в них вийшов своєрідний кишеню. Розрізане філе потрібно розгорнути, як книжку. Нижня не розрізана частина з гострим кінцем відрізається так, щоб вийшов овальний шматок м'яса.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Розрізане філе укладається між двома шарами харчової плівки і обережно відбивається. Після цього м'ясо потрібно посолити і поперчити.

На маленький шматочок філе укладається брусок масла з зеленню і загортається так, щоб він був закритий з усіх боків. Маленьке філе з маслом укладається в велике і загортається. Загортати потрібно, підгинаючи краю всередину.

Отримані котлети потрібно обваляти в борошні і залишити на 30 хвилин в морозилці. Поки котлети охолоджуються потрібно збити яйця, розігріти в каструлі рослинне масло. Також вже можна включити духовку на 200 градусів.

Кожну котлету потрібно вмочити в яйця і обваляти в панірувальних сухарях. Процедуру повторюємо вдруге. Так вийде більш товстий шар панірування. Котлети потрібно опустити в гаряче масло. Коли вони підрум'яняться, їх можна дістати і викласти в форму для запікання. У духовці котлети по-київськи повинні провести 10-12 хвилин. Після цього їх можна викласти на тарілку і подавати до столу.

Нагадавши, Знай пропонував господаркам приготувати котлети з картоплею і грибами.

Також Знай розповідав, як приготувати соковиті м'ясні котлети, які стануть топовою стравою в сімейному меню.

Нещодавно Знай передавав, що зрази з грибами і сиром займуть лідируюче місце на столі.