Українські фермери з початку поточного тижня почали підвищувати ціни на картоплю. Причиною виявилося підвищення попиту на даний овоч.

Виробники розповіли, що вони переглянули ціни на «другий хліб» українців у бік підвищення завдяки підвищенню попиту. Про це повідомляє EastFruit. У закупівлях були зацікавлені великі оптові компанії, так і роздрібні продавці (супермаркети). У першому випадку картопля закуповувався для закладки в сховища. У другому випадку це були роздрібні продавці продуктів харчування, які поповнювали свої запаси овочів.

З початку поточного тижня картопля виросла в ціні до 6-8 грн за кілограм. Раніше ціна 1 кг картоплі становила 5,5-7,5 грн за кілограм. Такі ціни були на оптові партії цього овоча.

Комі того, на українському ринку є картопля, завезена з Білорусі. Його частка на українському ринку незначна. Досі його продають виходячи з оптової ціни в 5,5-6,5 грн за кілограм. Українські роздрібні продавці розповіли, що якість білоруської продукції була не високою. Картопля з ушкодженнями і невеликих розмірів часто не влаштовувала українських покупців.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

На сьогодні українські фермери продають картоплю за ціною на 14% нижчою, ніж продавали її в аналогічний період минулого 2019 року. Однак виробники припускають, що ціни на овоч можуть найближчим часом піднятися.

Нагадавши, Знай писав, що в Дніпрі міська влада підвищить податок на землю для магазинів і аптек.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині виявили фальсифікат молочної продукції.

Нещодавно Знай передавав, що на Буковині різко піднялися ціни на продукти харчування.