Холодець на основі курячого бульйону – блюдо, від якого неможливо відмовитися в свята і будні. Ніжна желеподібна консистенція, аромат і оригінальна подача роблять його головним частуванням на будь-яке свято. Більшість господинь варить холодець з додаванням желатину, але в даному випадку рецепт дозволить приготувати холодець без желатину.

Інгредієнт

  • 1 домашня курка або півень-2-2, 5 кг;
  • 1 свиняча ніжка - 1 кг;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • Сіль, часник і спеції – за смаком.

Спосіб приготування

В першу чергу потрібно курку і свинячу ніжку очистити від зайвих включень і жорсткої шкіри. Їх промивають в проточній воді. Після цього м'ясо потрібно замочити в холодній воді на ніч. Це потрібно, щоб з м'яса вийшли залишки крові.

Вранці воду зливають і промивають м'ясо під проточною водою. Тут знадобитися 3,5-4 літри води. Вона повинна покрити м'ясо повністю, поставити на вогонь і дочекатися, щоб вода закипіла. Коли з'явиться піна її потрібно прибрати шумівкою. Після цього потрібно поставити каструлю на найменший вогонь і варити 6-7 годин під кришкою. Періодично потрібно знімати кришку і прибирати піну і жир з поверхні страви.

За годину до готовності в бульйон потрібно додати цибулю цілком в шкірці, морква цілком. За 30 хвилин до кінця приготування потрібно додати спеції і сіль. Після цього потрібно вийняти м'ясо, охолодити його і відокремити м'ясо від кісточки. У гарячий бульйон додається дрібно порізаний часник і дати бульйону настоятися.

Популярні новини зараз

Андрій Задворний показав допитливу красуню, щоб скрасити самотність без Злати Огнєвіч: "Вчиться в школі..."

"Холостячка" Злата Огнєвіч практично зняла труси і засвітила "равлика", Задворний може кусати лікті

Тіна Кароль пов'язала своє життя з Юлією Саніною з The Hardkiss, Дзідзьо буде свідком

В Індії жінка народила малюка з 4 руками і ногами - сплелися з близнюком в животі

Показати ще

Рідина потрібно процідити через дрібне сито або через марлю. З готового і охолодженого бульйону потрібно зібрати залишки жиру. М'ясо розібрати на волокна і викласти у форми. При цьому шкіра з свинячої ніжки і курки знімається заздалегідь і викидається. Можна прикрасити за бажанням яскравими овочами. Після цього можна заливати бульйон у форми і охолоджувати до застигання.

Нагадавши, Знай писав, Як приготувати холодець з однієї курячої ніжки.

Також Знай розповідав, як оригінально оформити холодець до святкового столу.

Нещодавно Знай передавав, що існує рецепт холодцю, який завжди застигає.