Христина була звичайною дитиною. Її дитинство було активним і яскравим, як і у всіх дітей в 12 років. Біда прийшла, звідки не чекали. Під час чергової поїздки в дитячий оздоровчий табір дівчинка і її однолітки отруїлися.

У дітей були всі симптоми отруєння харчовими продуктами, але у Христини ситуація була особливо складною. У неї були болі в животі, живіт роздувся. Тому дитину госпіталізували, де медики вже намагалися встановити діагноз.

Першим діагнозом був асцит-рідина в черевній порожнині. Однак він не підтвердився. Пізніше у Львові лікарі підписали дитині вирок-мезотеліома. Це злоякісна пухлина була виявлена у дівчинки на 4 стадії розвитку. Лікарі пояснили, що це рідкісна форма раку, яка довго не дає про себе знати.

Мама Христини Зоряна була налаштована боротися за здоров'я дочки до переможного кінця. Величезну пухлину в черевній порожнині дитини взялися лікувати два онкологи Зоряна Петрівна, хто дівчинка досі вважає своєю другою мамою, а також Роман Кизима. Він допомагав дитині відновлюватися після важкої хіміотерапії і проходити чергові курси. Лікарів здивувала реакція пухлини на агресивну хімію. Новоутворення стало поступово зменшуватися в розмірах, а з часом хвороба пішла.

Зараз Христина перебуває під наглядом лікарів, а її життю і здоров'ю вже нічого не загрожує. Дівчина закінчила медичний коледж за спеціальністю акушер, а також навчається в університеті за спеціальністю реабілітолога. Вона вирішила, що буде працювати з дітьми.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що Уляна Супрун розповіла про заперечення раку.

Також Знай повідомляв, що українка пережила трансплантацію серця і врятувалася від хвороби, яка забрала життя її бабусі і мами.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі круглий сирота Іванка терміново потребує допомоги небайдужих городян-він вже більше півроку бореться з кількома захворюваннями.