У Болгарії з 23 листопада по 7 грудня пройшов Чемпіонат Європи з боксу серед юніорів. У змаганнях взяли участь 26 юних українців.

Серед учасників була присутня і 16 річна тернополянка Каріне Айрапетян, яка завоювала 2 місце, передає "Терен".

Хоч дівчині всього 16 років, але вона вже шестиразова чемпіонка України, а також срібний і бронзовий призер чемпіонату Європи. У юної спортсменки вже є близько 20-ти медалей. Дівчина із задоволенням розповіла про свої враження від чемпіонату та призового місця.

"Цього року в жовтні був Чемпіонат України з боксу і я завоювала золото у своїх ваговій категорії. Автоматично я стала чемпіонкою України. У півфіналі на чемпіонаті Європи я перемогла, а у фіналі – здобула друге місце. Відверто кажучи, бій був рівним і мені лише трохи не вистачило до перемоги", - ділиться дівчина.

Золото чемпіонату завоювала дівчина з Росії. Хоч Каріне і засмутилася, але здаватися не збирається. У дівчини в планах отримати 1-е місце і стати чемпіонкою Європи з наступного року.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Фото Каріне Айрапетян
Фото Каріне Айрапетян

Каріне змагалася у ваговій категорії 80 кг. каже, що важливою запорукою успіху є саме вибрати правильну вагову категорію для себе.

"Потрібно вибирати таку вагу, де ти впевнена у своїх можливостях і впевнено себе почуваєш у цій ваговій категорії", – зазначила Каріне.

За словами юної спортсменки, особливістю цього чемпіонату є те, що карантин. Всіх юніорів оглядали медики і стежили за їх здоров'ям. Також з-за карантину не впускали групи підтримки в приміщення, де відбувався бій, тому учасникам на рингу було морально складно.

"Нас засмутило, що на змаганнях ми не могли піти і вболівати за наших спортсменів. Сам бій відбувався в присутності двох боксерів, двох головних тренерів і реферера", - розповіла Каріне.

Фото Каріне Айрапетян
Фото Каріне Айрапетян

Карині Айрапетян професійно займається боксом вже 6-7 років. Каже, що це єдиний вид спорту, який їй до душі.

На тренування Каріне ходить щодня, крім вихідних, проте коли ближче до змагань – і у вихідні вдосконалює свої навички.

Заговорила Каріне і про харчування, вона намагається вживати тільки корисну їжу, яка має більше калорій, щоб відновлювати сили, які губляться під час тренування.

Після чемпіонату спортсменка трохи відпочила і з сьогоднішнього дня знову починає посилено тренуватися, щоб на наступних змаганнях стати першою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Юна Прикарпатська русалочка взяла "срібло" на чемпіонаті України-ось як потрібно плавати

Як повідомляє портал «Знай.иа» Юна львів'янка показала Кличку, що робити з велосипедом-третя в Європі

Також «Знай.иа " писав, що Юні гімнастки із Запоріжжя побили рекорд України-таких трюків не бачили в жодному цирку