Мешканку Тернопільщини судитимуть за голосування по чужому бюлетеню. Про це розповіли на сторінці Тернопільської обласної прокуратури у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що під час проведення місцевих виборів 25 жовтня, представниця комісії отримала чужий бюлетень і проголосувала за ним. За даним фактом відкрили кримінальну справу за ч.3 ст. 158/1 ККУ.

Жінка незаконним шляхом отримала бюлетень мешканки села Ласківці, Теребовлянського району, яка перебувала в установі закритого типу «Буданівська обласна психоневрологічна лікарня» і проголосувала замість неї.

"Встановлено, що 25 жовтня 2020 року під час проведення місцевих виборів, одна з представниць виборчої комісії при відвідуванні осіб (виборців) з метою голосування за місцем їх проживання в с. Ласківці Теребовлянського району Тернопільської області, незаконно отримала бюлетень для голосування у виборах Теребовлянського міського голови." - зазначено в публікації.

Розслідування у даній справі завершено. По ходотайству прокуррора до підозрюваної застосували запобіжні заходи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Примітно, що згідно із законодавством, покарання за подібне порушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом 5 років.

Публікація Тернопільської обласної прокуратури: Facebook
Публікація Тернопільської обласної прокуратури: Facebook
Публікація Тернопільської обласної прокуратури: Facebook

Нагадаємо, що Асоціація правників України направила звернення до ГПУ щодо адвоката богатиря

Як повідомляв портал "Знай.uа", на рахунки Вітренко надійшло 170 млн грн напередодні його призначення в Кабмін

Також, "Знай.uа" писав, що у парламенті влаштували "розбір польотів" з міністрами